Den ergonomiske arbeidsplassen - rett foran nesen!

Den ergonomiske arbeidsplassen - rett foran nesen!

Hvor mange ganger har vi ikke tatt oss selv i å sitte med anspente skuldre eller falle sammen i en dårlig kroppsholdning? Etterfulgt av verk og smerter ulike steder i kroppen. På lang sikt kan det virkelig påvirke helsen vår negativt.
En bra kontorstol og riktig høyde på skrivebordet legger grunnlaget for en god ergonomisk arbeidsstilling. Videre finnes det en rekke skrivebordtilbehør som er tilpasset for å avlaste muskler og ledd i akke, skuldre, underarmer og bein. Ta ansvar for kroppen din og skap en helsefremmede arbeidsplass.

En ergonomisk kontorstol

En god kontorstol er helt essensielt når man jobber på kontor. Vi anbefaler at du velger en ergonomisk kontorstol med mange justerbare innstillinger. Eksempel burde armlenene kunne tilpasses slik at de sitter tett inntil kroppen og i riktig høyde for at underarmer og skuldre skal slappe av. Les vår kontorstolguid for å lære hvordan du skal gå frem for å kjøpe kontorstolen som er riktig for deg.

Hev- og senkbart skrivebord

En variasjon av belastningen gjennom arbeidsdagen er både viktig og bra for kroppen og toppen. Du får aktivert ulike muskelgrupper, økt blodsirkulasjonen og hjernen blir mer produktiv. Et hev- og senkbart skrivebord gjør det veldig lett å bytte mellom stående og sitte arbeid. En enkel investering i egen helse.

Monitorarm

Dataskjermen burde optimalt plasseres med en armlengdes avstand og toppen av kanten i høyde med øynene. Denne vinkelen skåner nakke og rygg mot ugunstig belastning og minsker trøtthet i øynene. Med en monitorarm med flere justeringsmuligheter er det både raskt og enkelt å tilpasse for hver enkelt bruker. Når du får skjermene opp i høyden frigjør det også mer plass på skrivebordet.

Dokumentholder

Få dokumenter opp fra skrivebordet. En dokumentholder mellom tastaturet og dataskjermen sørger for at dokumentene foran deg ligger i riktig leseavstand og vinkel. Da unngår du unødvendige vridninger og spenninger i nakken. En rimelig investering for å enkelt forebygge belastningsskader.

 

Støtte for underarmen

For at muskelen i overkroppen ikke skal unødvendig anspenne seg burde underarmer og håndledd hvile på underlaget. Med en underarmsstøtte oppnår du enkelt denne ergonomiske stillingen når du sitter ved arbeidsbordet. Med et fleksibelt feste kan støtten enkelt tilpasses ulike type bordplater og individuelle behov.

 

Fotstøtte

Når du sitter ved skrivebordet bør føttene rekke helt ned til gulvet. Justeringsmuligheter er ikke alltid et alternativ på stolen og skrivebordet, og da kan en fotstøtte være en lurt kjøp. Fotstøtten bør kunne justeres etter høyde og vinkles etter foten for å gi rett støtte. Dette lar underkroppen få hvile og bidrar til en ergonomisk sittestilling som reduserer belastning på muskler og nerver som kan komme i klem.