Jo mer aktivitet i skolen desto bedre

Stillesitting over mange timer har negativ innvirkning på helsen og arbeidsresultatet. Det er noe vi alle er klar over og som hensyntas i innredningen på de fleste arbeidsplasser – for voksne. Men i AJ Produkter synes vi at skolebarna fortjener like bra behandling. Derfor tilbyr vi skolemøbler som både gjør det enkelt å variere arbeidsstilling og deretter ha en positiv innvirkning på læringen. 

Arbeidsmiljøet i skolen bør naturligvis være like bra som på et moderne kontor. Skolen er jo barnas arbeidsplass og de har like stor rett som voksne til å få jobbe i et ergonomisk tilpasset miljø. Det innbærer først og fremst at barn og unge må kunne variere arbeidsstillingen – noe som forutsetter at møbler og innredning legger til rette for dette. Mer om det senere, først skal vi snakke om hvorfor variasjon på timeplanen er så bra.

Alle vinner på mer aktivitet i skolehverdagen

Vi mennesker er laget for bevegelse og det skjer mye bra i oss når vi er i aktivitet, både i kroppen og toppen. Når det kommer til førstnevnte bidrar økt blodsirkulasjon til at vi får mer energi, blir mer oppmerksomme og kan konsentrere oss bedre. Dessuten blir vi kreative og vi samarbeider bedre med andre. Det er også velkjent at fysisk bevegelse forbedrer læringsevnen vårt, til glede for lærere. Alle vinner derfor på en mer aktiv skoledag!

Positivt for helse og velvære

Når vi beveger oss styrkes skjelettet og musklene våre. Dette er spesielt viktig for barn da de trenger å bygge styrke i takt med at kroppen vokser. Men velværet påvirkes også i positiv forstand, både nå og i fremtiden. Utover å bedre hjerte- og lungekapasitet, smidighet og koordinasjon, bidrar en aktiv hverdag til å redusere faren for diabetes type 2 og overvekt. Et naturlig bevegelsesmønster påvirker også vår psykiske helse og forebygger både stress og depresjon.

Et nytt elevbord med mange fordeler

Barn og unge har behov for mer bevegelse i hverdagen – derfor utvikler vi hele tiden vårt sortiment av aktive skolemøbler. Det siste tilskuddet heter ADJUST, et hev- og senkbart elevbord som både innbyr til variasjon og hjelper elevene med å holde seg konsentrerte gjennom lange skoledager. Bordet er også enkelt å flytte på og ettersom høyden justeres med en gassylinder er ingen kabler nødvendig. Men utvalget av hev- og senkbare elevbord slutter ikke der: ARISE og ASCEND er to alternativer som både har samme gode effekt på elevenes velvære.
Elevbord Adjust4 175,-

Flere skolemøbler som aktiviserer skolebarna

Å variere arbeidsstillingen er ikke bare skånsomt for kroppen, det gir også påfyll av energi. Derfor er aktive sittemøbler som balansekrakker, pilatesballer og sadelstoler perfekte for lange skoletimer. Med sin innebygde ustabilitet tvinger de kroppen til å jobbe ekstra – uten at elevene merker at de anstrenger seg. Mange elevstoler har i tillegg et sete som lar elevene sitte både i fremkant og bakkant av setet. Dette gjør det også lett å bytte arbeidsstilling. Balansebrett og pedaltrenere er andre smarte løsninger, som i likhet med de aktive sittemøblene, enkelt kan flyttes rundt om i klasserommet og deles mellom elevene.

Slik tar du første steg mot målet

Hvilke forutsetninger for å variere arbeidsstillingen og holde konsentrasjonen oppe har barna på din skole? Vil du gjøre rask forandring kan et tips være å innrede med 2-3 stk. hev- og senkbare elevbord og aktive stoler, og deretter la elevene bytte på å bruke de. Det er en bra begynnelse på veg mot målet: å gjøre en aktiv dag til en selvfølgelighet for alle skolebarn.

Vil du ha tips til hvordan du kan innrede for å gi elevene de beste forutsetningene?