Skap sosiale soner på arbeidsplassen

Skap sosiale soner på arbeidsplassen

På alle arbeidsplasser burde det finnes et rom eller avgrenset område hvor ansatte kan ta et avbrekk med en god kopp kaffe og en prat med kollegaer. Utformingen på slike soner kan variere veldig, avhengig av rommets størrelse og innredning. Det viktigste er at det er plass for å utvikle gode arbeidsrelasjoner mellom de ansatte – selv i arbeidstiden.

 

Styrk fellesskapet

En møteplass for personalet behøver ikke være så avansert som det kan høres ut som. Alt etter størrelsen på bedriften kan et bord og et par stoler være mer enn nok. Det er heller ikke nødvendig med et avskilt rom, så lenge det da er lagt til rette for at området er tiltenkt avkobling og at man kan snakke sammen uten å være til bry for resten av kontorlandskapet. Et avskjermet område eller et hjørne i lokalet fungerer like bra.

 

Sosial utforming

Spiserommet kan brukes til så mye mer enn bare lunsjmåltidet. Det kan utmerket være et samlingssted for et pust i bakken og sosialisering med kollegaer. Er det plass til overs kan en sofa eller et par lenestoler innby til avkobling. Velg slitesterke og solide materialer tilpasset virksomheten og som tåler mange timers bruk. Tre, laminat og kunstskinn er både praktiske og hygieniske alternativer. Et sofabord for kaffekoppen og en liten matbit må ikke glemmes!

 

Varier innredningen

Uavhengig av størrelsen på rommet bør møteplassen ha flere ulike sitteløsninger. Mange som sitter ned mens de jobber vil gjerne variere med å stå når de tar seg en pause. En miks av lave sofabord og høye barbord er derfor en god løsning for variasjon etter ønske. Tenk også på en fleksibel innredning når området skal utformes. Møbler som er utstyrt med hjul eller som er enkle å flytte gjør det lettere å ommøblere etter behov og antall mennesker. En innbydende sone i alle situasjoner.

 

Utnytt uteplassen

Når solen titter frem og det blir varmere i været bruker en hyggelig uteplass å være veldig satt pris på. Det kan da være verdt å investere i en loungegruppe som ikke bare inspirerer folk til å komme seg utendørs, men også legger til rette for gode samtaler og sosialisering med hverandre. Et utendørs bord med benker er et populært og værbestandig alternativ, som også passer bedre for røffe arbeidsklær og er mer egnet som spisebord.