Gjør ingenting og bli mer produktiv

Gjør ingenting og bli mer produktiv på jobb

Hvor mange pauser tar du i løpet av en arbeidsdag? Sannsynligvis ikke mange nok! Mange mener at tiden ikke strekker til eller at det tar vekk fokuset. Men faktum er at pausene sannsynligvis gjør deg mer effektiv og fokusert.
De fleste er i dag klar over verdien av å hente seg inn, både for kropp og sjel. Mange forbinder kanskje det å hente seg inn med lengre pauser og fri, noe som selvfølgelig ikke er feil. Men forskning viser at også de kortere pausene i løpet av dagen er minst like viktige. De gjør oss ikke bare mer produktive raskt, de kan også forebygge helseplager og stress på lang sikt.

Når på dagen vi tar pause og hva vi bruker pausen til kan også ha en betydning, det viser en undersøkelse gjort ved Bayloruniversitetet i Texas. I følge forskerne bak studiet spiller det ingen spesiell rolle hva vi gjør i pausen, så lenge det er noe vi liker å gjøre. Men tidspunktet for når vi tar pausene er desto viktigere. Det beste, i følge undersøkelsen, er å ta pauser i løpet av formiddagen. Det gir nemlig mer energi mot slutten av arbeidsdagen.
Pauser spiller også en viktig rolle for fellesskapet på arbeidsplassen. De gir oss muligheten til å lære å kjenne hverandre på et dypere plan enn i mandagsmøtene. Med hyggelige fellesområder der man kommer bort fra skrivebordet blir det også enklere å koble ut arbeidsoppgavene for en stund. Et mer avslappet og uformelt pauserom kan også bidra til mer naturlige, sosiale møter mellom kollegaer.

Slik husker du pausene!

Pomodoroteknikken, eller tomatmetoden, ble utviklet på 80-tallet og fikk sitt navn etter en tomatformet eggtimer. Metoden går ut på at man fokuserer intensivt på oppgaven i 25 minutter og deretter tar 5 minutter pause. Gjenta prosedyren fire ganger og ta deretter en lengre pause. Ved å strukturere arbeidet og pausene på denne måten sikrer man at pausene avvikles uten at man trenger påminnelse. Det gir også hjernen de beste mulige forutsetningene for å fungere til det fulle da den slipper å holde på konsentrasjonen over lengre perioder.

Produkter for et hyggelig fellesområde

Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
Vent litt, takk...
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.