Sikre utemiljøet i vinter

Sikre utemiljøet i vinter

Snø, is eller slaps – snart er det vinter her og da gjelder det å være forberedt for raskt å kunne sikre bedriftens utemiljø. 
– Det er viktig å strø ved entrén og trapper så fort som mulig. Der mange mennesker passerer er risikoen for ulykker større, sier Patrik Herskind, bedriftssjef for Riksbyggens fastighetsservice i Halland. 

Høyt på prioriteringslisten står også å sørge for at veiene til virksomheten er måkt og strødd for ambulanse og generell utrykning. 
– Steg en er å måke veiene med traktor og snømåke, samt salte eller strø. Så kjører man en runde til og gjør veien bredere, forklarer Patrik. 

Salt er mest effektivt

Husk å øse salt eller sand på trapper, entréer og gangfelt, samt andre nødvendige steder hvor folk går. 
– Jeg prøver å unngå å salte for miljøet sin skyld, men i bakker er salt det mest effektive, fortsetter Patrik, og tipser om at man kan blande sand og salt i en saltspreder for ekstra god effekt. 
– Og man må ikke glemme at de som måker må ha riktig utstyr, for eksempel sko med pigger, slik at de ikke sklir selv, legger han til. 

Hold øye med taket

Det gäller också att höja blicken och hålla koll på taken. Nedfallande snömassor och istappar kan innebära livsfara för de som går förbi.
Det er også viktig å heve blikket og holde øye på taket. Snø og is som faller fra taket kan være livsfarlig for de som går forbi. 
– Gjør det til en rutine å sjekke rennene, så det ikke oppstår istapper. Finnes det en risiko for fallende snø eller is, sperr av området. Man skal aldri gå opp på taket selv, overlat denne oppgaven til fagkyndige, sier Patrik Herskind.

Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
Vennligst vent...
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.