Ny rapport: 5 av 6 lagersjefer kobler et godt arbeidsmiljø til økt lønnsomhet

Dagens lagersjefer ser en tydelig kobling mellom et godt arbeidsmiljø og lønnsomhet. De fleste mangler imidlertid den rette kunnskapen for å kunne realisere sine idéer fult ut. Dette viser en ny undersøkelse* som Kantar Sifo har gjennomført på våre vegne – et gjennomtenkt, trygt og ergonomisk arbeidsmiljø skaper en bærekraftig fremtid for både ansatte og bedrifter, sier David Bray viseadministrerende direktør i AJ Produkter. 

Vi ønsker å følge med på utviklingen av arbeidsmiljøet

Det er flere grunner til at et godt arbeidsmilljø er viktig. Det handler om å forebygge ulykker, dårlig helse og sykdom på jobben, og ikke minst sørge for at produktiviteten ikke synker blant de ansatte. 

Vi i AJ Produkter har innredet arbeidsplasser i mer enn 45 år og vi følger nøye med på markedsutviklingen. For å få en bedre forståelse og mer kunnskap om det fysiske arbeidsmiljøet, har vi fått hjelp av Kantar Sifo. I den nye rapporten «Fysisk arbeidsmiljø – kunnskap blant sjefer og ledere» kommer det blant annet frem at 5 av 6 ledere selv anser å ha manglende kunnskap om hvordan man skaper et godt fysisk arbeidmiljø. 

Person som ser inn i kameraet
For oss i AJ Produkter er arbeidsmiljøet alltid "top of mind" da det er vår kjernevirksomhet og noe vi brenner for.
David Bray, viseadministrerende direktør i AJ Produkter
– Forbedret arbeidsmiljø er et aktuelt tema hvor mange mener de har noe kunnskap, men ønsker gjerne mer – det finnes nemlig en direkte kobling til lønnsomhet. Hele 95 prosent av lagersjefene vi snakket med, ser en tydelig kobling mellom et godt fysisk arbeidsmilø og bedriftens lønnsomhet, sier David Bray og legger til at med riktig innredning reduseres også arbeidstiden.

Arbeidsmiljøet er et engasjerende tema

Ved hjelp av rapporten ønsker vi også å avdekke fremtidige behov. Tanken er å sikre at vi kan fortsette å levere etter kundenes etterspørsel. Kantar Sifo gjennomførte totalt 400 intervjuer blant sjefer innen lager og logistikk i Danmark, Finland, Sverige og Norge. 

– Arbeidsmiljø er et stort tema som engasjerer både ledere og medarbeidere, det er under konstant utvikling og vi går mot mer automatiserte løsninger. Vårt mål er å hele tiden ligge et steg foran. 

søylediagram

Flere har behov for å lære mer

I Norge har 51 % av lagersjefene har gjennomført en form for utdanning eller kurs knyttet til det fysiske arbeidsmiljøet. Til tross for dette føler de ikke at de behersker temaet fult ut – her finnes det altså et stort behov for forbedringer. Kursene er gjennomført av alt fra statlige myndigheter til private foredragsholdere. 

Arbeidsmiljø er en konkurransefordel og skaper trivsel

Når sjefene fikk spørsmål om de tror det fysiske arbeidsmiljøet på den industrielle siden kommer til å utvikles i deres virksomhet i løpet av de neste fem årene, svarte en klar majoritet at arbeidsmiljøet kommer til å utvikles – og bli bedre. 

endring av arbeidsmiljøet de neste fem årene i prosent
Vi har et godt arbeidsmiljø i dag, men vi vil være føre var så folk vil jobbe her. Det er en konkurransefordel, som både skaper trivsel og bedre samhold.
Åpent svar på spørsmålet: Hvordan tror du at det fysiske arbeidsmiljøet kommer til å utvikle seg i løpet av bedriftens kommende fem år?
Rapporten viser også at 5 av 6 ledere mener at et godt fysisk arbeidsmiljø er svært viktig for bedriften på sikt. Et flertall mener også at innredningen kan forbedres.

– Det er fantastisk å se at arbeidsmiljøet engasjerer lager- og logistikkledere i så stor grad. For oss i AJ Produkter er spørsmålet alltid "top of mind" da det er vår kjernevirksomhet og noe vi brenner for. Derfor er det gøy å se at saken er så høyt prioritert blant bedrifter rundt om i landet, avslutter David Bray.

Les også: Slik optimaliserer du arbeidsmiljøet på lageret


* Undersøkelsen ga et bredt grunnlag da respondentene har varierende erfaring, er aktive i flere ulike bransjer og jobber i alt fra små til store bedrifter. Fordelingen mellom kvinner og menn var 17 % og 83 % og underkant av halvparten var i alderen 40–55 år. Tallene ovenfor gjelder for Sverige.

Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.