Fremtidens kontor

Fremtidens kontor har kommet for å bli

Jobber mange hjemmefra nå? Er det mange tomme skrivebord på kontoret? Da er det på tide å rydde vekk skrivebordene og gjøre plass til kreative samarbeidssoner.
Samtidig som restriksjonene letter går også landets arbeidsplasser mer tilbake til det normale. Eller? Mye tyder på at det vi oppfattet som «normalt» før pandemien ikke lenger er det. I stedet kommer vi til å se en ny type kontor - hybridkontoret. Det vil si en kombinasjon av distanse og kontorarbeid.

Fordelene med hybridarbeid er mange. Først og fremst gir det de ansatte større fleksibilitet og kontroll over tiden sin, noe som forenkler hverdagskabalen for mange. Når jobben ikke lenger trenger å være plassbundet øker også sjansene for at du som arbeidsgiver finner personer med den riktige kompetansen for bedriften. Men med valget om å kunne jobbe borte fra kontoret øker også kravene til den ordinære arbeidsplassen. Det bør være en god grunn til å faktisk reise til kontoret.
En måte å gjøre kontoret mer attraktivt på er å fokusere på de delene som de ansatte savner når de jobber utenfor kontoret. Mangelen på sosial omgang er noe mange ser på som en stor ulempe med å jobbe hjemmefra. Ikke bare for fellesskapet men også for kreativiteten. Det å komme seg til kontoret, enten det er kort eller lang reisevei, gir nye inntrykk som igjen virker inspirerende. Når man først er på kontoret er det lettere å lufte idéer og få tilbakemeldinger i et personlig møte enn over telefon eller videosamtale.
Dersom man bare tør å utfordre idéen om hvordan et kontor «skal» se ut så er variasjonsmulighetene uendelige!
Derfor kan det være en god idé å utforme arbeidsplassen på en måte som oppmuntrer til sosiale møter og kreativitet. Samtidig er det viktig å huske at alle personer på en arbeidsplass har ulike ønsker og behov. For noen vil ikke åpne kontorlandskap fungere og de trenger mer adskilte plasser der man kan jobbe uforstyrret. Andre har stor glede av å kunne veksle mellom skrivebordet og en behagelig lenestol. Dersom man bare tør å utfordre idéen om hvordan er kontor «skal» se ut er variasjonsmulighetene uendelige! Vil du ha hjelp til å innrede fremtidens kontor? Kontakt våre prosjektselgere.

Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
Vennligst vent...
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.