Ergonomiske kontorstoler for aktiv sitting

Unngå stillesitting - velg en aktiv stol.

Les mer

Aktiv sitting – tren mens du jobber

Verk, smerter og slitasjer som følge av et lite ergonomisk arbeidsmiljø og/eller dårlig kroppsholdning, kan i de aller fleste tilfeller forebygges med enkle, ergonomiske løsninger på kontoret. Aktive stoler er et enkelt og populært virkemiddel. Ved aktiv sitting brukes stoler som pilatesstol, balansestol eller sadelstol. Denne type stoler gjør at kroppen tvinges til å holde seg i bevegelse også mens du sitter, og reduserer spenninger i skuldermuskulaturen, aktiviserer kjernemusklene og forbedrer blodsirkulasjonen. Vi anbefaler aktive stoler som et supplement til en standard ergonomisk kontorstol, se utvalget vårt her.

Sadelstoler med og uten rygglene

AJ Produkter har en rekke ulike varianter av kontorstoler, som bidrar til å redusere belastningen på skuldre samt ben og hofter i løpet av arbeidsdagen. Det er flere fordeler med å sitte deler av dagen på en sadelstol, som bl.a. variasjon av sittestilling og bruk av kjernemuskulatur. Sadelstolen uten rygg gir også større bevegelsesfrihet, og noen av modellene har en gyngefunksjon som øker komfortfølelsen enda mer. Stolene har både slitesterk trekk og elegant design. Sadelstoler med rygglene som kan dreies 360 grader lar deg bruke ryggstøtten også som side- eller underarmstøtte. Sadelstolene finnes i design både med og uten hjul.

Balansestoler

Med en balansestol får du en ergonomisk og aktiv sittestilling som gir litt av den samme følelsen som en pilatesball: en ustabilitet som gjør at kjernemusklene jobber aktivt mens du sitter. På denne måten kan du forebygge ryggproblemer, sammenlignet med en tradisjonell kontorstol. Stolene kan justeres i høyden så de passer til deg, og du kan velge med eller uten rygglene, alt etter hva du trenger på din arbeidsplass. Balansestolene egner seg utmerket på kontorer, i helsevesenet, i frisørsalonger og lignende arbeidsplasser.

Balansekrakk og balanseball

Om du kjøper en aktiv stol er det enkelt å bryte opp arbeidsdagen og bytte mellom ordinær stol og en stol som sørger for bevegelse i kroppen. AJ Produkters moderne balansekrakk har en innbygd justerbar pilatesball, som både trener musklene og reduserer spenninger i kroppen. Den er ikke bare god å bruke – den er også en stilig detalj som skiller seg litt ut på arbeidsplassen. Ballansekrakken Up er også et unikt møbel som gjør det enkelt å endre arbeidsstilling i løpet av dagen. Det runde setet følger bevegelsene dine og øker samtidig blodsirkulasjonen i kroppen.