Sadelstoler

Velg mellom 5 ulike stiler til kontoret

La deg inspirere

Sadelstoler – for ergonomisk sittestilling

Sadelstolen hjelper deg til å sitte ergonomisk riktig ved å tvinge bekkenet i en vinkel som holder ryggen oppreist. Dette gir en naturlig svai i ryggen og en gunstig posisjon for nakken, som igjen gjør at mange vil oppleve at spenninger i nakke, skuldre og korsrygg minker ved bruk av denne type stol. Sadelstolens utforming gjør det vanskeligere å synke sammen i ryggraden, og ved å bruke stolen over tid vil du derfor oppleve en bedre holdning og en sterkere rygg. Du blir sittende i en rytterstilling hvor ryggraden holdes i sin naturlige kurve, noe som bidrar til bedre blodsirkulasjonen til ben og føtter. Ryggmusklene mellom ryggvirvlene slapper av og spenninger forsvinner. Muskelaktiviteten øker og du blir mer mobil i en sadelstol. Vinkelen på knær og hofte er åpen, det gir en lavere belastning på ledd og optimale forhold for sirkulasjon. En sadelstol gir deg større bevegelsesfrihet og gjør det enkelt å bevege seg rundt på gulvet, noe som gjør den egnet for mange forskjellige arbeidsplasser. Ettersom knærne ikke stikker rett ut på samme sett som når man sitter på en “vanlig” kontorstol, er sadelstolen perfekt for leger, lærere, frisører eller andre som trenger å komme nærme det de arbeider med. Våre kropper er ikke bygd for å sitte stille en hel dag, så sadelstolen kan være en fin erstatning for de som ikke har mulighet til å variere mellom en sittende og stående arbeidshverdag. I et tradisjonelt kontormiljø anbefales sadelstoler som et supplement til den tradisjonelle kontorstolen. Ved å variere med en sadelstol kan du enkelt bytte til en mer aktiv sittestilling i løpet av arbeidsdagen. Det finnes mange ulike sadelstoler og vi hjelper deg gjerne med å finne rett stol. Sittehøyde, aktiv sadelstol, sadelstol med rygg, sadelstol med todelt sete, eller kanskje med hjul – valgmulighetene er mange! Variasjon er viktig for at kroppen skal ha det bra. Uansett valg av stol er det viktig å endre sittestilling og ta pauser.

Derby sadelstol med eller uten ryggstøtte.

Derby sadelstoler gir en ergonomisk og mer avslappet sittestilling som passer for en rekke arbeidsplasser. Perfekt for kontorer hvor brukeren kan variere posisjonen etter behov, men også for for eksempel frisører som trenger en fleksibel, ergonomisk stol hvor de kan bevege seg rundt kunden og justere setet i høyde og vinkel. Derby kan bestilles både med og uten ryggstøtte, noe som gjør den ekstra fleksibel for brukeren. Dette gjør at du både kan endre vinkel og høyde på stolen din men også få ekstra sittekomfort fra ryggstøtten, som også kan vinkles. Du kan enkelt flytte på stolen og endre posisjon, men takket være understellet med hjul er den også veldig mobil. En stol med ryggstøtte gir deg litt mer støtte, uten å miste fordelen med setestolens aktive sittestilling. Derby er tilgjengelig i både slitesterkt syntetisk skinn og stoff i ulike attraktive farger.

Kingston, en klassisk sadelstol

I AJs sortiment selger vi også sadelstolen Kingston, som er litt bredere og har et mer skrånende sete enn Derbyen over. Denne stolen hjelper deg å sitte på en mer naturlig og avslappet måte. Stolens kompakte dimensjoner gjør den enkel å manøvrere og tar liten plass dersom den skal settes vekk. Det mer skrånende setet gjør at du kan komme ekstra tett på for eksempel skrivebordet eller arbeidsplassen, i motsetning til med en vanlig kontorstol som tar mer plass. Sadelstolen har et understell av resirkulert aluminium og har fem hjul. Stolen kan heves og senkes mellom 550 og 710 mm slik at den enkelt kan tilpasses den som bruker den. Setet på Kingston-sadelen er laget av svart, vannavstøtende lær. Les mer om våre forskjellige salstoler ved å lese spesifikasjonene til hvert enkelt produkt. Trenger du hjelp til å finne stol, kontakt oss så veileder vi deg!