Varier sittestillingen med aktive stoler

Den beste arbeidsstillingen er den neste! Naturlig variasjon igjennom arbeidsdagen er det mest skånsomme for kroppen - samtidig som det gir deg mer energi. Derfor er aktive stoler perfekt for deg som sitter mye på jobben.
I dag er det velkjent at for mye stillesitting er negativt for kroppen. Langvarige statiske stillinger, som å sitte stille i lengre tid er rett og slett ikke sunt. Kroppen er laget for bevegelse og har det bedre med fysisk aktivitet. Det aller beste er å variere arbeidsstillingen på jobben - uansett hva du jobber med. Pass derfor på å ta en pause fra stillesitting og bytt på å jobbe både sittende og stående. Bruk også forskjellige typer stoler gjennom arbeidsdagen.

Hjelper deg å yte maksimalt

En enkel og meget effektiv måte å variere arbeidsstillingen på er å bruke såkalte aktive stoler. Det er ergonomiske sittemøbler som på forskjellige måter holder kroppen i aktivitet, samtidig som det kan øke blodsirkulasjonen. Å være i bevegelse påvirker også energinivå og konsentrasjon positivt -noe som igjen kan øke effektiviteten og produktiviteten.

Et rikt utvalg aktive stoler

Aktive stoler kan være pilatesballer, balansestoler og sadelstoler. De er laget for å være ustabile og dermed tvinge kroppen til å jobbe ekstra – uten at du tenker på det. En sadelstol er velegnet for bedre holdning, samtidig som skuldre, hofter og kneledd får hvile. Vil du ta aktiv sitting til nye høyder? Kontorsykkelen lar deg øke både energinivå og forbrenning – i ditt tempo.

Øk bruken gradvis

En aktiv stol kan med fordel være et supplement til den klassiske kontorstolen. Husk at det kan ta litt til å venne kroppen til den aktive sittestillingen en aktiv stol gir. I begynnelsen kan det være lurt å bruke en aktiv stol et par timer om dagen, og etter hvert øke bruken. På sikt kan du veksle mellom å stå og sitte aktivt gjennom dagen for å få mest mulig ut av dagen Dersom du har et hev- og senkbord er det mest optimalt å veksle mellom å sitte aktivt og å stå gjennom arbeidsdagen for å få sitte minst mulig stille og ha mest mulig overskudd.