Slik velger du riktig hyllesystem til ditt behov

Når du skal kjøpe et nytt hyllesystem så har du nesten uendelige muligheter, og det er flere ting det kan lønne seg å tenke gjennom før du tar en beslutning: Hvor mye lagringskapasitet trenger du egentlig? Vil dette behovet endre seg over tid? Hvor skal hyllene plasseres?

Noen arbeidsplasser har stor takhøyde men liten gulvplass, andre steder er det motsatt. Eller kanskje dere er så heldige å ha god plass i alle retninger. Uansett hvordan kontorlokalet eller lageret ditt er utformet, så finnes det løsninger som gjør det mulig å utnytte plassen fullt ut.

Hvilke muligheter og hindringer er det i rommet?

Hvis du har liten gulvplass bør du velge et hyllesystem som er stabilt selv med flere enheter i høyden. Er det takhøyden som er utfordringen, kan det lønne seg å velge dypere hyller som rommer mer i bredden. Det kan også være et alternativ å sette to hyller rygg mot rygg som en frittstående enhet.

Hva skal oppbevares i hyllene?

Det første du må finne ut av er hvor tunge ting du kan komme til å oppbevare. Det er stor forskjell på hvilken vekt ulike hyller tåler. Den oppgitte kapasiteten gjelder jevnt fordelt vekt per hylleplate, så det kan også lønne seg å legge inn en sikkerhetsmargin.

I tillegg bør du tenke gjennom hva du skal oppbevare. Er det små og store pappesker, dokumenter, kontorrekvisita, reservedeler eller fotballer? Det finnes skreddersydde løsninger for nesten alt.

Frittstående eller veggfaste hyller?

Det kan være praktisk med frittstående hyller om du ønsker at innholdet skal være tilgjengelig fra begge sider. Sørg i så fall for å velge hyller med tilstrekkelig stabilitet eller mulighet til å kjøpe ekstra krysstag. Om du ønsker å bruke hyller som praktiske romavdelere, bør du sjekke at hyllene er like fine fra alle sider.

Hvor skal hyllene plasseres?

Skal hyllene stå på lageret, i verkstedet, klasserommet, på kontoret eller i resepsjonen? Hvor hyllene skal plasseres har selvfølgelig betydning for designet, men også for hvilke materialer og overflatebehandlinger du velger.  Kostnadsforskjellene kan være store, så tenk gjennom om du trenger en hylle av pulverlakkert metall som tåler nesten alt, eller om det er viktigere at den har et fint design med lekre detaljer og flere fargevalg.

Vil behovet endre seg over tid?

Mange hyllesystemer er designet med fokus på stor fleksibilitet. Hvis du antar at behovet for oppbevaringsplass vil øke bør du velge en grunnseksjon, som du deretter kan bygge ut i nesten det uendelige. Skal du lagre andre ting enn pappesker i hyllene bør du i tillegg velge et system med ulike  tilleggsmoduler.Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.