Arbeidsbenker i ulike størrelser

Et par tips før du velger arbeidsbenk

Er det på tide med en ny arbeidsbenk til verkstedet, lageret eller garasjen? Er du usikker på hvilken modell du skal satse på? En god arbeidsbenk er både tilpasset arbeidet som skal utføres og arbeidsmiljøet. I vårt sortiment finner du ulike modeller, som arbeidsbenker i rustfritt stål, mobile arbeidsbenker på hjul eller arbeidsbenker med ekstra oppbevaring. Vår guide gjør det lettere å velge riktig.
Verkstedsarbeidere lener seg mot arbeidsbenker av stål

Hvilken tyngde bør arbeidsbenken tåle?

Før du kjøper en arbeidsbenk er det greit å tenke gjennom hvilke behov du har. Da blir det lettere å finne en modell som lever opp til dine forventninger og krav. 

Tilstrekkelig belastningskapasitet og et robust stativ er grunnleggende. Jobber du med lettere formål klarer du deg med et arbeidsbord med lavere maksimalbelastning. Håndterer du tyngre gjenstander kreves en real arbeidsbenk med ekstra tykk benkeplate. De mest holdbare modellene vi har har en maksimalbelastning på 750 kg jevnt fordelt. 

Det finnes flere andre faktorer å ta hensyn til, som stativtype og materiale på benkplaten. Vi går gjennom det senere i guiden for å gi deg gode forutsetninger før ditt kjøp. Tenk også over hvilke behov som kan oppstå i fremtiden og ta disse til betrakning så du slipper å bytte ut verkstedsbenken etter noen år.  Skal du installere en pakkestasjon?
Arbeidsbenk med manuelt justerbare ben
Mann sitter ved arbeidsbenk på justerbar arbeidstol

Hev- og senkbart, stasjonært eller med hjul?

Fast eller hev- og senkbart stativ?
Et fast stativ er et godt alternativ der man ikke har behov for å tilpasse arbeidshøyden til ulike personer eller oppgaver. 

En hev- og senkbar arbeidsbenk gir dog mer fleksibilitet og bedre forutsetninger for en ergonomisk arbeidsstilling. Det er enklest og raskest med et elektrisk stativ, men også et med manuelt justerbare ben kan rekke langt. Vi har flere modeller der høyden justeres med en innebygd sveivefunksjon.

Stasjonær eller mobil løsning?
I de fleste tilfeller passer det med en stasjonær arbeidsbenk. Av og til kan det derimot være bedre å velge en mobil arbeidsbenk på hjul som enkelt kan flyttes på for å frigjøre plass. Mange mobile arbeidsbenker er utstyrt med håndtak som gjør det enkelt å flytte på dem. 

Mobilt arbeidsbord med hjul
Plastbackar och verktygstavla med skruvmejslar
Hev- og senkbar arbeidsbenk med verktøystavle
Komplett hev- og senkbart arbeidsbord VERVE
7 415,-

Velg benkplate til arbeidsbenken

Pass på å velge en benkeplate som passer dine formål. Her er noen vanlige overflater:

Herdet board – et prisverdig allroundmateriale for lettere verkstedsmiljøer

Laminat – gir en glatt, hard og ripesterk flate som passer i de fleste miljøer. God holdbarhet mot væsker og de fleste kjemikalier. 

Vinyl – myk og mindre glatt flate som minimerer risikoen for skader på arbeidet. Særlig passende for pakke- og monteringsarbeid, ettersom den myke flaten forhindrer at gjenstander sklir. 

Parkett – en sterkere og mer holdbar treplate med et bredt bruksområde, eksempelvis metallarbeid og monteringsarbeid. 

Stål – veldig slitesterkt materiale som tåler væsker, oljer og kjemikalier og er lett å rengjøre. Høy holdarhet mot riper og slag.
Kvinne ved arbeidsbenk med verktøy

Trenger du ekstra oppbevaring?

En arbeidsbenk kan være mer enn bare en arbeidsflate. Den kan også inneholde praktisk oppbevaring for verktøy, pakkemateriell eller annet som du vil ha i umiddelbar nærhet når du arbeider. Et tips er å velge en benk som kan komplettere med ulike oppbevaringsløsninger. Det kan eksempelvis være en skuffeseksjon som monteres under arbeidsflaten, verktøystavlen eller hyllen. 

Om du har mye materiale som trenger oppbevaring kan det være en god idé å plassere noen praktiske hyller i nærheten av arbeidsbenken.

 
Hvilken lagerhylle trenger du?

TIPS! Benk med oppbevaring

For deg som foretrekker en pakkeløsning finnes arbeidsbenken COMBO. Finnes også i andre varianter.
Arbeidsbenk med oppbevaring

Vil du ha tips til hva du bør velge for en arbeidsbenk? Vi lister her noen av våre favoritter:

  1. COMBO er en robust arbeidsbenk som finnes i ulike modeller med ulike arbeidsflater. Bygg din egen kombinasjon eller kjøp en ferdig pakkeløsning.
  2. VERVE er en rimelig arbeidsbenk som finnes i flere kombinasjoner med praktisk tilbehør. Alle er elektrisk justerbare slik at du kan jobbe ergonomisk.
  3. SOLID er vår mest klassiske arbeidsbenk og også den mest slitesterke med et kraftig stålstativ som egner seg for krevende miljøer. Flere av bordene i serien har en maksimal belastning på 750 kg.
  4. MOTION arbeidsbenken er en bestselger som kan tilpasses helt etter dine behov. MOTION er tilgjengelig med manuelt eller elektrisk stativ som kan heves og senkes, men også i modeller med faste ben eller ben med hjul.

Spør oss!

Om du trenger mer informasjon om våre produkter er du alltid velkommen til å kontakte oss – vi hjelper deg gjerne!


 

Ofte stilte spørsmål

Ulike typer oppgaver krever ulike arbeidshøyder. En tommelfingerregel er at bordet skal være slik at underarmen kan ligge parallelt med bordflaten, uansett om du står eller sitter, under aktivt arbeid. Ved finmotorisk eller presisjonsarbeid kan bordhøyden være litt høyere, mens ved tyngre arbeid kan bordhøyden være litt lavere.
Dybden på en arbeidsbenk bør tilpasses størrelsen på det du jobber med. I vårt sortiment har vi arbeidsbenker med dybder fra 600 mm til 800 mm, avhengig av modell.
Velg materiale på arbeidsflaten alt etter arbeidet som skal utføres på arbeidsbenken. En stålplate tåler for eksempel slag, gnister og sveisesprut, mens en parkettplate har høy motstand mot tyngre gjenstander.
En arbeidsbenk i rustfritt stål, som for eksempel vår PROOF arbeidsbenk, er enkel å rengjøre og passer i miljøer med høye krav til renhet.
I vårt sortiment finner du flere ulike modeller av arbeidsbenker på hjul som kan effektivisere arbeidet ditt når du ikke ønsker å ha et fast sted å plassere arbeidsbenken.

Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
Vent litt, takk...
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.