Vi hjelper deg med å velge riktig skrivebord til kontoret

Vi hjelper deg med å velge riktig skrivebord til kontoret

Uansett om du jobber hjemmefra eller på kontoret, er det viktig å ha et skrivebord som passer for deg. Vi skal her hjelpe deg med å finne et skrivebord som ikke bare appellerer til deg estetisk, men som passer godt både i rommet og til dine arbeidsoppgaver?
Kontor med et hev- og senkbart skrivebord

Hvordan bruker du skrivebordet?

Tid ved skrivbordet
Hvis det bare er snakk om en times tid, er det nok ikke nødvendig med et bord som tar mye plass i rommet. Jobber du derimot nærmere en full arbeidsdag ved skrivebordet må du tenke mer over format, kvalitet, design og funksjonalitet. Dersom bordet skal brukes av flere personer kan det være lurt å velge et bord med høydejustering.


Størrelse på bordplaten
Jobber du på en stor skjerm og trenger dyp bordplate for å få avstand til skjermen? Hva annet trenger du å ha rundt deg når du jobber? Har du flere skjermer, bærbar pc og i tillegg dokumenter bør du absolutt se på et skrivebord med en stor arbeidsflate. Hvis behovet kun er en bærbar PC og en notatblokk kan du med fordel se på en mindre løsning – og dermed få mer plass til andre ting i rommet.

 

Skrivebord med mageuttak

Velg form på skrivebordet

Et rektangulært skrivebord er plasseffektivt og brukes ofte i kontorlandskap eller på arbeidsplasser der det er begrenset med plass. Fordelene med dette formatet er at skrivebordene kan benyttes sammen med bordskjermer og skjermvegger for å skape adskilte arbeidssoner i kontorlandskapet.

Et skrivebord med mageuttak er ideelt hvis du vil ha de viktigste arbeidsverktøyene dine i nærheten mens du jobber. Formen på bordplaten gjør at du kommer tett inntil bordet mens du jobber. Det gir deg en ergonomisk arbeidsstilling med god støtte for armene dine.

Hjørneskrivebord eller L-formet skrivebord gir deg stor arbeidsplass og effektiv bruk av hjørner. Velger du et hjørneskrivebord med sidebord får du ekstra stor arbeidsflate.
To personer i et møte ved et skrivebord

Velg farge og mønster på bordplaten

Uavhengig av fasongen og formatet på skrivebordet ditt, kan du få det i et design som samsvarer med resten av interiørstilen. Våre bordplater har en slitesterk og lettstelt laminatoverflate. De fleste modellene er tilgjengelig i bjørk, bøk, eik, grå og hvit.
Stående arbeid ved hev og senk skrivebord

Fast høyde eller hev- og senkbart skrivebord?

Skrivebord med fast høyde Velger du skrivebord uten hev- og senkefunksjon må du justere sittehøyden ved hjelp av kontorstolen din. En fotstøtte kan være til god hjelp hvis du er lavere enn normalen.


Hev- og senkbart skrivebord
Lange arbeidsdager foran datamaskinen er normen og stillesitting er blitt en av vår tids store helsefarer. Dette kan heldigvis motvirkes på flere måter – blant annet ved hjelp av skrivebord som kan heves og senkes.

Kontinuerlig veksling mellom sittende og stående stilling i løpet av dagen er en perfekt måte å aktivere kroppen i arbeidstiden. Den hev- og senkbare funksjonen er tilgjengelig på våre skrivebord i alle forskjellige farger, former og formater – og er uten tvil en helsebringende investering.

Avskjerming til skrivebordet

Et frontpanel forhindrer innsyn og forenkler møbleringen og gjør at skrivebordet kan plasseres hvor som helst i rommet, for eksempel i et åpent kontorlandskap. Panelet bidrar også til et pent helhetsinntrykk da det skjuler ledninger, søppelbøtten, skuffeseksjonen eller andre ting under skrivebordet.
En bordskjerm hindrer innsyn og bidrar til et betydelig bedre lydmiljø. Kompletterer du bordskjermen med praktiske hyller kan du og frigjøre plass på skrivebordet.
Skrivebord med skuffeseksjon

Tilbehør til skrivebordet

En skuffeseksjon for viktige papirer, en kabelkurv for å skjule kabler, en diskrè skrivebordsskuff som ikke stjeler benplass, en ergonomisk underarmstøtte, en monitorarm eller en skrivebordsmatte.

Det finnes mange smarte løsninger for at du skal få skrivebordet akkurat slik du vil ha det. Se gjerne gjennom vårt brede utvalg av tilbehør til kontoret.

Spør oss om skrivebord

Vårt store utvalg gjør det enkelt for deg å finne et skrivebord som passer deg, uansett hvem du er og hvilke behov du har. Om du trenger hjelp med å velge er du alltid velkommen til å kontakte oss – vi hjelper deg gjerne.

Finn skrivebordet som er best for deg

Ofte stilte spørsmål

80 cm er anbefalt dybde på et skrivebord der du jobber med skjerm og tastatur. Du får da god plass til underarmene og en fin arbeidsflate til musen og tastaturet. Avstanden mellom skjermen og øynene, som bør være på minimum 50 cm, vil også være tilfredstillende.
Vanlig høyde på skrivebord er mellom 71 og 75 cm. Personer som er mye over eller under gjennomsnittlig høyde kan trenge et høydejusterbart skrivebord for å kunne sitte i en optimal arbeidsstilling.
Det er bra for helsen å variere mellom å sitte og stå dersom du har en stillesittende jobb. Med et hev- og senkbart skrivebord kan du og justere høyden når du sitter for å få en god arbeidsstilling som er tilpasset deg og dine behov.
En avstand på ca 50–80 cm mellom øynene og skjermen er vanligvis tilstrekkelig.
Avstand mellom skrivebord og vegg bør minimum være 90 cm. Ønsker du god plass bak stolen med god plass til å passere bør du opp i 150 cm i fra skrivebord til vegg.

Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
Vent litt, takk...
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.