Hvordan velge riktig skrivebord

Du kan få skrivebord og arbeidsbord i mange ulike stiler. Hvordan skal du gå frem for å finne et bord som både faller i smak estetisk, gir deg og dine ansatte gode arbeidsforhold og som samtidig passer i rommet og til arbeidsoppgavene dine? I denne guiden viser vi deg fordelene med forskjellige typer skrivebord og hva du bør tenke på når du skal ta et valg.


Det første du bør gjøre er å tenke nøye gjennom følgende spørsmål:

1. Tid ved skrivbordet

Hvor mye tid kommer du til å bruke ved skrivebordet på en gjennomsnittlig dag? Hvis det bare er snakk om en times tid, er nok ikke et bord som tar mye plass i rommet nødvendig. Jobber du derimot nærmere en full arbeidsdag ved skrivebordet må du tenke mer over format, kvalitet, design og funksjonalitet.

2. Størrelse på bordplaten

Hva trenger du å ha rundt deg når du jobber? Har du flere skjermer, bærbar pc og i tillegg dokumenter og andre ting bør du absolutt se på et skrivebord med en stor arbeidsflate. Hvis behovet kun er en bærbar PC og en notatblokk eller lignende kan du med fordel se på en mindre løsning – og dermed få mer plass til andre ting i rommet.

DESIGN OG MATERIALER

Den klassiske

Rektangulære skrivebord er plasseffektive og brukes ofte i kontorlandskap eller på arbeidsplasser der det er begrenset med plass. Fordelene med dette formatet er at skrivebordene også kan plasseres i forskjellige formasjoner midt i rommet, for så enkelt å skape adskilte arbeidsområder med bordskjermer eller skjermvegger.

Mageuttak

Et skrivebord med mageuttak er ideelt hvis du vil ha de viktigste arbeidsverktøyene dine i nærheten mens du jobber. Formen på bordplaten betyr også at du kan komme tett inntil bordet mens du jobber, noe som gir deg en ergonomisk korrekt arbeidsstilling og med en naturlig god støtte for armene dine.

Hjørneskrivebord

Hjørneskrivebord eller L-formet skrivebord passer godt i et rom med lite plass eller som er vanskelig å møblere. De er spesielt godt egnet hvis rommet skal dekke flere funksjoner, siden gulvplassen i midten av rommet kan holdes åpen. Hvis du legger til et avlastningsbord får du større arbeidsflate, og du kan for eksempel ha møter direkte ved skrivebordet.

Velg farge på bordplaten

Uavhengig av formen og formatet på skrivebordet ditt, kan du få det i et design som samsvarer med resten av interiørstilen. Våre bordplater har en slitesterk og lettstelt laminatoverflate og er tilgjengelig i bjørk, bøk, eik, grå, svart og hvit.

FUNKSJONER OG TILBEHØR

Hev- og senkbart skrivbord

Stillesittende er en av de store helsefarene i vår tid og er en av konsekvensene med at lange arbeidsdager foran datamaskinen har blitt normalen for mange. Heldigvis kan dette motvirkes på flere måter – inkludert bruk av et hev- og senkbart skrivebord. Kontinuerlig veksling mellom sittende og stående stilling i løpet av dagen er en perfekt måte å aktivere kroppen i arbeidstiden. Den hev- og senkbare funksjonen er tilgjengelig på våre skrivebord i alle forskjellige farger, former og formater – og er uten tvil en helsebringende investering.

Innsynsbeskyttelse

Et frontpanel forhindrer innsyn og forenkler møbleringen som gjør at skrivebordet kan plasseres hvor som helst i rommet, for eksempel i et åpent kontorlandskap. Panelet bidrar også til et pent helhetsinntrykk med å skjule ledninger, søppelbøtte. en skuffeseksjon eller andre ting under skrivebordet.

Annet tilbehør

En brevkurv for viktig papir, en kabelkurv for å unngå kabelkrøll, en diskret skrivebordskuff som ikke stjeler benplass, en ergonomisk underarmstøtte, monitorarm for skjerm, skrivebordsunderlag, avlastningsmatte...

Hvis du tar en nærmere titt på vårt brede utvalg av tilbehør, er sjansen stor for at skrivebordet ditt vil bli akkurat sånn som du vil ha det.