Velg riktig oppbevaring til kontoret

En gjennomtenkt møblering gjør ikke bare livet enklere, men bidrar også til et mer innbydende kontormiljø. I denne oppbevarings-guiden går vi igjennom noen punkter som det er lurt å tenke over før du går til innkjøp av oppbevaringsmøbler til kontoret.

Selv om vi lever i et digitalt samfunn er vi langt unna å leve papirløst, og vi har fortsatt et behov for ulike oppbevaringsløsninger på arbeidsplassen. Oppbevaringsmøbler kan også ha flere bruksområder – møblet kan for eksempel fungere som en romdeler eller som en støydemper.

Du får en flott og helhetlig stil ved å velge ulike oppbevaringsmøbler i samme serie. Kombiner gjerne åpen og lukkede og møbler i ulike høyder - legg enkelt til flere moduler ved behov for mer oppbevaring.

En kombinasjon av åpne hyller og oppbevaringsskap gir deg muligheten til å gjemme unna dokumenter og permer, mens bøker og annen dekor kan vises frem.

  • Visste du forresten at å innrede kontoret med åpne bokhyller har en lyddempende effekt? Les mer om dette i vår artikkel om et godt lydmiljø.

Oppbevaring med ulike uttrykk

Laminatskap er både et funksjonelt og prisgunstig alternativ for kontoret. Materialet er vedlikeholdsfritt med en slitesterk og vannavvisende overflate – et smart alternativ i mange miljøer.

Skap i finer har et tynt lag av tre som gir en solid følelse, og som hever stilen på kontormiljøet. Med et materiale som er levende får skapet et elegant utseende med en naturlig endring på overflaten.

Pulverlakkert stålskap er veldig motstandsdyktig og passer godt i miljøer der man kan forvente stor slitasje. Disse skapene har ofte en høy belastningskapasitet per hylleplate og er eksempelvis et godt alternativ i et arkivrom.

Åpne hyller finnes i ulike størrelser, material og utførelse. En slik oppbevaringsløsning glir inn i de fleste miljøer og er perfekt for å vise frem interiør eller noe du er stolt over.

Ulike dørtyper:

  • Vanlige dører – gir et godt overblikk over hele innsiden når de åpnes
  • Skyvedører – et godt valg til rom med liten plass
  • Sjalusidører – gjemmer bort innholdet i hyllen og du slipper dører som går ut i rommet


Begrens tilgang med låsbart skap

Ha kontroll over hvem som har tilgang til innholdet. Med en nøkkellås på skapet kan du sikkert beskytte sensitiv informasjon og andre dokumenter. Et skap med en elektronisk kodelås gir muligheten for at flere personer kan ha tilgang til skapet – uten å ha kontroll over nøkkelen.


Hold oversikt med smart innredning

Velger du skap med en fleksibel innredning er det enkelt å tilpasse oppbevaringen etter dine behov, som eksempel med ekstra hylleplater eller smarte innsatser. Ved å supplere med oppvaringsbokser og tidsskrifter blir løsningen også mer funksjonell. Med et gjennomtenkt og organisert hyllesystem hvor alt er sortert finner du enkelt frem til det du trenger.

  • I vår kategori skrivebordstilbehør finner du flere produkter for å holde orden på arbeidsplassen

Stort eller lite – høyt eller lavt

Har du god plass kan flere lave skap på rad gi et tiltalende utrykk sammenlignet med et høyt skap. Da får du samtidig et ekstra avlastningsområde for grønne planter eller andre innredningsdetaljer. Har du begrenset med gulvplass kan løsningen være å bygge oppover i høyden. Plasser to skap oppå hverandre - eller monter åpne hyller over skapet og opp til taket. Mulighetene er mange!