GUIDE - Velg riktig kontorstol for deg

En kontorstol tilpasset deg og dine behov er noe kroppen din setter stor pris på. En god og variert sittestilling hjelper deg å jobbe bedre, samtidig som det kan forebygge flere helserelaterte problemer. Å sette av tid til å finne riktig kontorstol er derfor gull verdt, og derfor gir vi deg her noen viktige aspekter som lønner seg å tenke over neste gang du velger kontorstol.

 

Hvor lenge sitter du?

Hvor lenge du sitter på kontorstolen av gangen bør ha mye å si for hvordan stolen er utformet. Anbefalt sittetid og kontorstolens komfort henger tett sammen, og jo lengre du sitter, desto høyere krav bør du stille til ergonomiske funksjoner ved stolen du velger. Sitter du bare i kortere periode, passer en enkel og rimelig stol, men dersom du sitter store deler av arbeidsdagen bør du velge en slitesterk stol med mange justeringsmuligheter som lar deg variere sittestillingen gjennom dagen. Husk at den beste sittestillingen er den neste!

 

 • 4 timer - Enkle kontorsstoler for deg som sitter i kortere perioder.
 • 8 timer - Komfortable og ergonomiske stoler for deg sitter mye gjennom arbeidsdagen.
 • 12 timer - Eksklusive stoler for deg som sitter lenge av gangen og vil ha flere justeringsmuligheter.
 • 24 timer - Våre mest avanserte stoler, egnet for langvarig bruk. Tilfredsstiller krav høye krav til innstillingsmuligheter og komfort. Egnet eksempelvis i kontrollrom og alarmovervåkningssentre.

 

Se etter ergonomiske innstillinger

De fleste kontorstoler har innstillingsfunksjoner som kan justeres for å tilpasse stolen til brukerens høyde og andre behov. Det er viktig at stolen du velger gir deg den støtten som kroppen din trenger.

 

 • Setehøyde - juster sittehøyden så den passer til legglengden din.
 • Setedybde - still inn setedybden så den passer til lårlengden din.
 • Rygghøyde - tilpass ryggstøtten til lengden på ryggraden din.
 • Setevinkel - få større vinkel på hofteleddet som stimulerer blodsirkulasjonen i bena.

 

Mekanismer som passer ditt bevegelsesmønster

Å være i bevegelse gjennom hele arbeidsdagen er viktig for kroppen din, og den vil forsøke å få deg til å endre stilling. Derfor anbefaler vi stoler med innebygd synkronmekanisme som bidrar til variert arbeidsstilling og økt blodsirkulasjon. Mange kontorstoler er utstyrt med ergonomiske mekanismer som går ut over de vanlige innstillingene. Her lister vi opp noen av mekanismene mange av våre stoler har innebygd:

 

 • Permanent kontakt - ryggstøtte følger bevegelsene til overkroppen din, mens setet er fast.
 • Gynge - Ryggstøtte og sete holder samme vinkel mens du gynger stolen. Motstand kan justeres etter kroppsvekt.
 • Synkron - Ryggstøtte og sete holder samme vinkel i forhold til hverandre.
 • Multi-Synkron - Rygg- og setevinkel som beveger seg synkront, men setet kan frikobles dersom du ønsker å strekke ut kroppen og øke blodsirkulasjonen.
 • Freefloat - Ryggstøtte og sete beveger seg uavhengig av hverandre og kan låses separat i ønsket posisjon.

 

Stoffkvalitet

Vi kan si noe om hvor slitesterkt et materiale er ved å bruke Martindale-skalaen. Vi har gjort det enkelt og bruker et tall fra 1 til 5 på som indikator på hvor mye friksjon stoffet tåler. Kontorstoler som brukes få timer om dagen, skal ha en slitestyrke på minimum 2 (30 000 Martindale). For stoler som brukes store deler av arbeidsdagen, bør slitestyrker være på minimum 3 (50 000 Martindale).
 

Farge, utforming og tilbehør

Tør du å være vågal i fargevalget når du har funnet den stolen som passer deg best? Flere av våre modeller finnes i mange ulike farger og kan også leveres i flere ulike materialer som tekstil og kunstskinn.

Utvalget av tilbehør og ekstrautstyr til stolene varierer også med stoltypen. For enklere modeller kan arm- og nakkestøtte være tilgjengelig som ekstrautstyr. I vårt øvrige sortiment er dette en del av stolens grunnleggende design.

 

 • Nakkestøtte er både en stilig detalj og en praktisk funksjon. Støtten skal gi støtte for nakke og skuldre, og kan justeres i både høyde og vinkel.
 • Armlener avlaster skuldre og bør kunne justeres i dybden slik at stolen kommer inntil skrivebordet. Underarmene skal kunne hvile enten på bordet eller på armlenene, og i mange tilfeller kan de også justeres opp og ned, horisontalt og sidelengs.
 • Nettingrygg er ikke bare et designelement, men har også en praktisk funksjon. Med en bakside av nettet for luft sirkulert, og er et perfekt valg hvis du er lett å bli litt varm.

 

Se hele vårt utvalg av kontorstoler her.

 

Aktive stoler er et smart alternativ

Kanskje er det ikke bare en vanlig kontorstol det du trenger? Aktive stoler som balansestoler og sadelstoler aktiverer muskulaturen og akselererer blodsirkulasjonen. Disse såkalte aktive stolene er et utmerket supplement til vanlige kontorsstoler, spesielt for de som sitter i mange timer hver dag. Se vårt utvalg av aktive stoler her.

Husk at du også kan se og prøve kontorstoler i vårt showroom på Kløfta!

Usikker på hvilken stol du skal velge? Vi hjelper deg gjerne!

Kontakt oss oss på telefon, chat eller e-post.