CREATE™ vinner Red Dot Design Award

AJ Produkter har mottatt den prestisjefylte designprisen Red Dot Design Award 2015 for den nylanserte garderobeskapserien Create™. Siden oppstarten i 1975 har AJ Produkter satset på å levere førsteklasses og attraktive produkter til riktig pris. Sortimentet spenner fra kontor og skoler til lager og industri.

Kunders behov varierer over tid. For ytterligere å kunne møte kundens ønsker, ble viktigheten av å styrke designavdelingen tydelig. Derfor ble det etablert en ny designavdeling med tett forbindelse såvel internt i organisasjonen, som mot egne produksjonsfasiliteter.

Oppgaven er å identifisere kundenes ønsker og behov, og så designe i en ånd som er synonymt for AJ Produkter: førsteklasses, atttraktivt og til riktig pris. Designavdelingen sammen med visepresident /designsjef Enoch Johansson sikrer nå den fremtidige utviklingen av eget sortiment.

En satsning som i dag anerkjennes gjennom utmerkelsen Red Dot Design Award 2015. - Vi har nærmere 40 års erfaring med å nøye velge ut og produsere møbler. Erfaringen med våre kunders behov og ønsker er det som ligger til grunn for vår egen produktutvikling. Det føles fantastisk å motta utmerkelsen Red Dot - et bevis på at vi er på rett vei. Vi er bare i starten av denne reisen, sier Enock Johansson.

 

Create™ fra idé og design til produksjon

For ett og et halvt år siden ble prosjektet Create™ igangsatt, en fleksibel skapserie som oppfordrer til kreativ møblering. Målet var å formgi en skapserie for i hovedsak offentlige miljøer som tar godt hånd om de ulike behovene som brukeren har, samt gir mulighet for ulike arkitektoniske uttrykk.

- Create blir mer enn et skap, snarere en toneangivende innredning med velgjennomtenkte detaljer og egenskaper, sier Cecilia Stööp, designeren bak Create™.

Den unike serien med garderobeskap utmerket seg da de 38 internasjonale designekspertene gransket årets bidrag innen produktdesign, med hele 4 928 bidrag fra 56 land. - At våre produkter utmerker seg på et internasjonalt nivå er vi stolte over. Det viser hvor viktig det er å studere og lytte til brukernes behov og ønsker. - Vi har en god og effektiv designprosess innen rammeverket av produksjonen, sier Enock Johansson.

Red Dot Design Award er en av verdens største og mest prestigetunge designkonkurranser med tusenvis av søkere hvert år innen alt fra mote til byggeprosjekter, elektronikk og møbler. Den velkjente røde prikken er svært ettertraktet i designverdenen. I kategorien produktdesign bedømmer en stor jury med representanter fra hele verden konkurransebidragene etter et antall kriterier, for eksempel: innovasjonsgrad, funksjon, uttrykk og brukervennlighet.  

Create™ finnes i to utførelser: Energy og Sign. Energy har et maskulint, sportslig uttrykk med ekstra ventilasjon som henter inspirasjon fra racing. Den assymetriske formen skaper en tydelig karakter og gir en fartsfølelse.

Sign er det personlige skapet der man gjennom det innfelte håndtaket får mulighet til å legge inn en farge, et bilde eller navnet på den som bruker skapet.

Energy, Sign og Nature fungerer til alle Creates stammer og finnes i tre høyder. Det finnes avtagbare frontpaneler for enkelt å kunne rengjøre under skapene, og ventilasjonen er skjult i konstruksjonen. Create™ er en skapserie som kan kundetilpasses etter ulike behov og som byr på ulike uttrykk i rommet.

Cecilia Stööp er utdannet industridesigner på HDK ved Universitetet i Göteborg. Ansatt som designer hos AJ Produkter siden 2013. Jobbet tidligere som frilans-designer for bla.a. IKEA, Höganäs Keramik, By Rydéns og Merxteam.Om AJ Produkter
AJ Produkter har levert innredning til arbeidsplasser og offentlige miljøer i snart 40 år. Konseptet har vært det samme siden starten -  å være ledende som tilbyder av førsteklasses og attraktive produkter for kontor, lager, industri og skole til riktig pris. En stor del av sortimentet produseres i dag av våre heleide fabrikker. AJ Produkter er representert i 19 land i Europa.