AJ Produkters designere gjør din arbeidsplass enda bedre!

I et hvitt rom på AJ Produkters hovedkontor, i smålandske Halmstad, sitter vår designavdeling. Her tar nye kontor- og konferansemøbler og funksjonelle innredningsløsninger form. Praktiske løsninger og smarte funksjoner står i fokus.


- Vi har ett tett samarbeid med våre egne fabrikker og utvikler produkter sammen med dem, forteller en av våre designere, Cecilia Stööp.

Designavdelingen ble etablert i 2013 og består i skrivende stund av to designere og deres designsjef. Designsjef Enock Johansson er sønn av AJ Produkters grunnlegger og eier, Anders Johansson. Designavdelingens oppgaver er å utvikle vårt eksisterende sortiment og finne nye produkter og nye funksjoner.

- Vi har hovedfokus på kontormøbler, som skrivebord, kontorskap og bokhyller, men jobber også med f.eks. konferansebord og møbler til resepsjonen, forteller designer Elin Basander André.

En annen stor varegruppe som våre designere jobber med å fornye og forbedre er garderobeinnredning, som garderobeskap, verdiskap, sittebenker og knagger.
- Vi ser først og fremst på de produktgruppene der vi allerede er gode, vi kan alltid bli enda bedre. Våre kunder står alltid i fokus når vi utvikler produktene, forteller Enock Johansson.

Møbler får nye funksjoner

Under produktutviklingen jobber designerene tett opp mot våre andre avdelinger for å utvikle så gode og effektive løsninger som mulig. Et godt eksempel på dette er kontormøbelserien Flexus, som har fått en egen serie med spesialtilpassede oppbevaringsenheter, som skuffeseksjon, brevhylle og tidsskrifthylle. Oppbevaringsenhetene passer inn i skuffer og skap og gjør kontormøblene mer praktiske.

Farger som fenger

En annen del av designerenes jobb er å holde seg oppdatert og å følge med på omverdenen.
- Vi besøker messer og seminarer for å få inspirasjon og for å se hvilke trender og farger som kommer. I våres var hele avdelingen på møbelmessen i Milano, forteller Elin.

Designavdelingen jobber mye med farger - derav det hvite kontoret.
- Vi vil ikke ha for mange visuelle forstyrrelser, men et rent miljø å jobbe i. Prosjektene våre er det som skal være i fokus, sier Elin.

På oppslagstavlene henger det prosjektbilder, lister, tidsplaner og prøver på forskjellige materialer. Ett av prosjektene som er i gang nå handler om å koordinere farger og materiale, slik at produktene våre blir mer helhetlige.

- Vi vil at man skal kunne supplere og kjøpe flere produkter etterhvert og at det alikevel oppleves helhetlig, forklarer Elin.

AJs første designkolleksjon

I løpet av 2014 lanserte AJ Produkter  vår første designserie. Vår helt egen serie av kontormøbler med et nordisk formspråk og mange smarte funksjoner.

- Jeg har blandt annet et spennede konferansebord for kreative møter og et kontorskap som kan brukes fra begge sider. Skapet er perfekt for kontor i landskap, så deler du med den som sitter midt imot deg, forteller Elin.

Prisvinnende design

Siden lanserte vi CREATE garderobeløsninger som vant Red Dot design award,  ULTIMATE pallereoler - en av Europas mest moderne. Serien gir ekstra god volumutnyttelse, er slitesterk og fleksibel. Også i 2017 kommer vi med nye serier som er designet og produsert av oss - for gjøre arbeidsdagen enklere for folk flest.