Design handler om mer enn utseende

Mange sammenligner design med et pent utseende. AJ Produkters egne industrielle designere Cecilia Stööp og Sebastian Dell Uva har en annen mening:


- Godt design handler hovedsakelig om funksjon, sier de i kor. Et fint utseende er ikke verdt noe hvis det ikke er noe innhold bak det som gir brukeren merverdi, sier Cecilia og Sebastian.


Løsninger på hverdagsproblemer
Begynnelsen på nye designprosjekter handler alltid om et behov, en mangel som må løses. I utgangspunktet gjøres en grundig undersøkelse som kan involvere besøk, for å prøve og teste ting som ikke virker, og for å snakke med brukerne. Deretter begynner arbeidet med å utvikle et funksjonelt produkt som tilfredsstiller ønsket behov og gjøre hverdagen litt enklere for brukerne.

Et arbeid med langsiktige mål
For å kunne lage produkter som er relevante både i dag og i morgen, må det oppdateres med det som skjer i omverdenen. Derfor holder våre designere på topp med utviklingen i segmentene der AJ Produkter opererer. Siden målet er å skape produkter med varig verdi, handler trendspenningen hovedsakelig om de store linjene. For mote kan forandre seg, men funksjon går ikke av moten.

Produksjon i Sverige og Europa
Designavdelingen har vanligvis flere prosjekter som kjøres samtidig. Det meste av utviklingsarbeidet foregår i nært samarbeid med våre egne produksjonsenheter i Polen og Slovakia, og noen ganger med svenske leverandører. Det viktigste er at vi har kontroll over hele prosessen og fokuserer på brukernes behov. Da får vi den kvaliteten vi ønsker.

Red Dot Design Award viser ambisjonsnivået
Skapkolleksjonen CREATE viser hvor bra det kan bli når AJ Produkter driver et prosjekt hele veien. Serien er designet av vår egen designavdeling og mottok i 2015 Red Dot Design Award i kategorien Produktdesign. I tillegg til å være en hyggelig oppmerksomhet, gir prisen også noe å streve for i alle nye prosjekter.