Videregående – på beste mulige måte

Videregående – på beste mulige måte

Kalmar Fria Läroverk er en videregående skole som kombinerer studier med trening og gir alle elever muligheten til å bli den beste utgaven av seg selv. Vi i AJ Produkter er stolte over å ha bidratt til konseptet – gjennom innredningsløsninger som gjør det lett å variere både arbeidsmåte og arbeisstilling, både i og utenfor klasserommet.

Portrettfoto av kvinne som ser rett i kamera
Nå har vi møbler som gjør det lett å variere arbeidsmåte og arbeidsstilling, både i klasserommet og i fellesområdene.
Linda Wolfgang, rektor ved Kalmar Fria Läroverk

Studier og trening kombineres

Kalmar Fria Läroverk brenner for å lokke frem det beste i hver elev og har en plan for hvordan det skal gjøres. Skolen oppmuntrer alle elever til å kombinere studier med fysisk aktivitet og har klokketro på at bevegelse og trening fører til bedre resultater på skolen. Rektor Linda Wolfgang oppsummerer det slik:
– Vårt konsept har sterk støtte av forskning og handler om at regelmessig fysisk aktivitet er bra for helsen, velværen og læringsevnen. Elevene orker mer, kan holde på konsentrasjonen og dermed lykkes bedre med skolearbeidet.

Attraktive læringsmiljøer

På skolen går omtrent 190 elever, fordelt på tre årskull og seks linjer: barn og fritid, økonomi, elektrisitet og energi, estetisk, samfunnsvitenskap og teknikk. Kalmar Fria Läroverk er en del av Fria Läroverken som drives av Watma Education. Ambisjonen med virksomheten er høy:
– Uansett om studieretningen er studie- eller yrkesforberedende, tilbyr vi lærerstøttet undervisning i trygge og attraktive læringsmiljøer. Legg deretter til engasjerte lærere og trening i løpet av skoledagen så gir vi elevene de beste forutsetningene for en givende tid på videregående, sier Linda.

Innredningen setter stemningen

Ambisjonen gjenspeiles til og med i innredningen. Innflyttingen i dagens lokaler forløp seg derfor med tett kontakt med AJ Produkters prosjektteam, fysisk tilstede og digitalt. Vi lyttet til ønskene, lagde forslag til innredningsløsning og stemte av etter hvert som samarbeidet fortsatte. Ved skolestart høsten 2021 var alt montert og klart til å tas i bruk.
– Møblene vi valgte gjør det lett å variere arbeidsmåte og -stilling i klasserommet, sier Linda. Vi har også satset på åpne studieområder i stedet for grupperom. Det gjør at elevene enkelt kan studere og omgås i små og store grupper, noe som bidrar til en god steming her på skolen.

Elever som samles og sitter på benker

Et resultat til glede for alle

Kroppen har godt av variasjon og i klasserommet finnes muligheten til å gå fra klassiske, lave elevbord og -stoler til hev- og senkbare elevbord og krakker. Muligheten for variasjon finnes til og med i de åpne fellesarealene der amfi spiller sammen med barbord, benker, stoler og faste sittegrupper. I skolens innbydende bibliotek finnes også både skrivebordssykler og deilige lenestoler.

Resultatet har falt i smak og både elever, lærere og personale synes at skolens innredning fungerer godt.
– AJ Produkter har vært veldig lydhøre for våre behov og hjulpet oss med å oppfylle våre ønsker. Vi er kjempefornøyde, avslutter Linda Wolfgang.

Kontakt oss for en prat om ditt innredningsprosjekt

Telefon
67 02 42 10

E-post
prosjekt@ajprodukter.no

Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.