Innebygde elevskap med graffitikunst

Grafittikunst på integrerte skap hos Söndrumsskolan

Graffiti i en nybygd skole? Det har blitt til virkelighet i en skole i Halmstad. Da Söndrumsskolen skulle få nytt skolebygg, gjorde de en kul vri på elevenes oppbevaringsskap.
Skoleskapene er elegant innebygd i veggen og dørene er dekket av fargerik graffiti, som gir masse liv til ellers nokså anonyme ganger og fellesarealer. Under prosjektet, som har vekket mye oppmerksomhet, ble et 20-talls graffitikunstnere fra hele verden engasjert, kjente som ukjente.

Söndrumsskolan har blitt belønnet med Årets arkitekturpris i Halmstad.

Prikken over i-en

- Skolen er bygd i to etasjer over 2500 m², og har et elegant design med lyst innemiljø og store, åpne flater, sier Jan Sjöström, produksjonssjef hos byggentreprenøren Skanska. Graffitimaleriene, som pryder de 500 elevskapene, oppleves som prikken over i’en.

Den fargerike utsmykningen er å finne i begge etasjene på skolen, som huser 6.-9.trinn. I hver skapseksjon har mellom fire og seks kunstnere medvirket på de forskjellige kunstverkene. Blant kunstnerene finner vi store graffiti-navn som Bates, Kaos og Carolina Falkholt.

Elevskapene som ble brukt som lerret er produsert og levert av oss i AJ Produkter. I og med at AJ Produkter har sitt internasjonale hovedkontor i Halmstad og vi er sånn sett en del av skolens lokalmiljø. Vi er meget stolte av våre egen produksjon av bl.a. elevskap og kan derfor levere solide oppbevaringskap av høy kvalitet til meget konkurransedyktige priser.
Elevskapene fra AJ Produkter har blitt integrert i veggene på en elegant måte, slik at både skap og graffitikunst smelter inn i interiøret
Jan Sjöström

Modig og nyskapende

- Elevskapene fra AJ Produkter har blitt integrert i veggene på en elegant måte, slik at både skap og graffitikunst smelter inn i interiøret, sier Jan Sjöström. Installasjon og montering gikk raskt og enkelt, og oppbevaringskapene er levert med nøkkellås og en hylle på innsiden av skapet. Dørene på skoleskapene er solide og laget i pulverlakkert stål som har blitt dekorert med graffiti. Å dekorere alle de 500 skapene med grafitti gir lokalene et helt unikt inntrykk. Idéen er nyskapende og valget om å følge den var modig.

Da elevene først fikk se kunstverken ved skolestart, var det mange overraskede og glade fjes blandt skolens omlag 500 elever.

- Reaksjonene blandt elever og lærere har vært veldig positive. Elevskapene med graffitikunst oppleves som et fargekick i hverdagen, konstaterer skolens vaktmester Arne Morken.
Reaksjonene blandt elever og lærere har vært veldig positive. Elevskapene med graffitikunst oppleves som et fargekick i hverdagen
Vaktmester Arne Morken
I tillegg til elevskapene leverte også AJ Produkter arkivskap og oppbevaringsskap til skolens garderobe. Byggetiden for skolen var på 16 måneder og den totale kostnaden ble drøyt 110 millioner SEK. Ansvarlig arkitekt for prosjektet er det danske firmaet Schmidt Hammer Lassen Architects.

Kontakt oss for en prat om ditt innredningsprosjekt

Telefon
67 02 42 10

E-post
prosjekt@ajprodukter.no

Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
Vent litt, takk...
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.