To personer som får sin daglige mosjon ved kontorpulten

Få din daglige mosjon på jobben

Mange har høye ambisjoner når det gjelder å få kroppen i form, spesielt etter nyttår og før sommeren. Virkeligheten har imidlertid en evne til å komme inn, og som du vet kan det være vanskelig og litt av et puslespill å få tid til litt kvalitetstid for deg selv i en hektisk hverdag. Da er det fint at du med enkle midler kan få inn litt trening i løpet av arbeidsdagen. Alt som trengs er smart innredning og litt dedikasjon.

1. Benytt møbler som bidrar til daglig trening

La oss starte med interiøret! Her kommer du langt ved å investere i aktive møbler, eksempelvis kan du bruke et hev- og senkbart skrivebord for å styrke musklene ved å stå og jobbe et par ganger om dagen. Å stå og jobbe påvirker også både forbrenningen og blodsirkulasjonen positivt. Du kan også velge å stå på et balansebrett, dette gir enda større treningseffekt! 

Ønsker du å aktivere musklene mens du sitter? Da kan du erstatte din vanlige kontorstol med en sadelstol eller en balanseball – disse aktive stolene hjelper deg med å aktivere mage- og ryggmusklene dine, helt uten at du legger merke til det. 
Hev- og senkbart skrivebord

2. Øk aktiviteten på kontoret

Ønsker du å trene i arbeidstiden? Det kan du fint gjøre med en kontorsykkel – OG du kan jobbe samtidig, kan det bli bedre? Hvis sykkel ikke er helt din greie, er det også mulig å multitaske med en kontormølle som du og dine kollegaer kan dele på. Bruk sykkelen eller mølla 30 minutter før lunsj og 30 minutter etter lunsj, så vipps har du trent 60 minutter i løpet av arbeidsdagen. Blodsirkulasjonen din har økt, uten at du er varm og svett – hodet er på plass og du jobber mer effektivt og kreativiteten din øker. 

Kontorsykkel ved skrivebordet

3. Ukompliserte hverdagsaktiviteter

Hvis du ikke har tilgang til de nevnte produktene, er det uansett håp. Det beste er at daglig trening kan være ganske enkelt. For eksempel kan du ta trappene i stedet for heisen, ta en omvei til printeren eller kantinen. Det kan også være så enkelt som stå litt, og bevege på bena. Eller ta noen push-ups mot skrivebordet i pauser. Ta 40-50 push-ups og squats hver dag. En enkel og effektiv rutine.

4. Det er morsommere å gjøre det sammen

Hvis det føles ubehagelig å gjøre foran kollegaene dine, kan du gjøre øvelsene dine når du besøker toalettet eller ved kopimaskinen. Men hvis du gjør det opplagt på arbeidsplassen din, henger nok flere seg på, og du vil snart få et team som motiverer og minner hverandre på at «nå er det på tide å ta dagens første trening». Og så har du også en rutine der trening er en naturlig del av hverdagen din.