7 steg til en vellykket garderobe

7 steg til en vinnende garderobe

Enten garderoben er på jobben, treningssenteret eller i idrettshallen bør garderoben ha godt med oppbevaringsmuligheter, plass til å oppholde seg på og være lett å holde ryddig og ren. Her gir vi deg tipsene til hvordan du innreder omkledningsrommet og får mest mulig ut av plassen du har til rådighet.
Z-skap i  omkledningsrom


1. Velg riktig type garderobeskap

Når det gjelder garderobeskap finnes det mange ulike modeller å velge mellom.

Tenk over hva du trenger i din garderobe og ta utgangspunkt i garderobens størrelse, antall brukere og hva som skal oppbevares der.

Skal skapene romme større bagger, hockeykøller eller kjeledresser, eller holder det med mindre oppbevaringsskap med plass til en veske og en jakke?

I lokaler hvor det er trangt om plassen kan en gyllen middelvei være z-skap. Dette er to fullhøydeskap som tar opp samme plass som ett.

Tenk over detaljer som ventilasjonshull i skapdør for å slippe ut fukt, ankerkrok og stang for klesoppheng, og gummilist i dør for stille lukking.

Skal skapet låses? En haspe med mulighet for hengelås passer godt om det er mange som bruker skapet. Velg heller sylinderlås med nøkkel om skapene skal være personlige.

Stål er det vanligste materialet for garderobeskap som brukes i omkledningsrom, men vi tilbyr og modeller laget i laminat.

 

Tips! Skap for sikker verdioppbevaring

Innred gjerne med mindre småromsskap for innlåsing av verdisaker. De som kun skal låse inn nøkler, mobiler eller liknende trenger da ikke å oppta et helt skap. For å unngå unødig trengsel inne i omkledningsdelen bør småromsskapene plasseres i nærheten av døren, eller eventuelt i entréen utenfor garderoben. 
To personer som sitter på en sittebenk i et omkledningsrom

2. Plass nok til alt og alle

Noen ganger kommer det til å være mange som bruker garderoben samtidig. Da er det viktig at det er godt med plass mellom skaprekkene til å bevege seg på.

Ved å supplere med frittstående benker og kroklister på veggene unngår du at benkene foran skapene blir så fulle at de blir vanskelig å komme til.

En sko- og hattehylle med kroker på veggen mellom to garderober gir ekstra oppbevaringsplass.

Speil på innsiden av skapdøren minimerer trengsel og skaper et personlig rom. Speilet monteres enkelt med dobbeltsidig tape.

3. Tilgjengelig miljø

Tenk på hvordan garderobene kan tilpasses behovene til dine besøkende og din virksomhet. Finnes det skap som er tilgjengelig for rullestolbrukere? Hva må til for at personer med funksjonsvariasjoner kan bruke garderoben uten problemer?

Med godt planlagte rom for skifte av arbeidstøy eller treningstøy kan alle føle seg velkomne.
Loungemøbler til garderoben

4. Gi rom for teambuilding og hvile

En garderobe kan være så mye mer enn et sted man skifter. Det kan også være et sted man samles for å lade opp til trening eller kamp og et sted man samles for å hvile ut og diskuterer dagens prestasjoner.

Dersom det er plass kan en del av rommet med fordel innredes med bekvemme sittemøbler av ulike slag for å skape forutsetninger for hvile og for å omgås.

Suppler gjerne med grønne planter i garderoben for å bedre luften og øke trivselen.

Tips! Whiteboard for planlegging og strategi

En veggmontert whiteboard kan være bra når man skal planlegge eller snakke strategi. Er veggplassen begrenset kan en whiteboard på hjul være et alternativ.
Garderobeskap med svarte dører og en

5. Matter for nytte og komfort

Matter gjør det mer behagelig og trivelig i garderoben. De finnes i ulike utførelser tilpasset den delen av lokalet de skal være i

Begynn allerede utenfor inngangen. Her må du ha en grov entrematte med skrapefunksjon. Den hindrer at søle og skitt dras med inn i bygningen.

Innenfor døren trenger du en tørkematte som effektivt fanger opp skitt og absorberer fuktighet. For ellers kan det fort bli skitne gulv på regnværsdager.

Inne i omkledningsdelen er mattens primære funksjon å holde unna vann og minske risikoen for å gli. En våtromsmatte avlaster dessuten kroppen og den øker trivselen ved å dempe støyen i lokalet.

Materialet i våtromsmatter er hygieniske og er lette å rengjøre.

Tips! Modulmatte med drenering

Våtromsmatten MODULE er laget av naturgummi og har en svært slitesterk og motstandsdyktig overflate. Undersiden er utstyrt med gummiknotter som sikrer at den holder seg på plass. Matten har høy dreneringskapasitet og passer perfekt i en garderobe.

Gå til produktsiden

6. Gjør garderoben lett å holde ryddig og ren

En effektiv måte å håndtere skittentøy på er noe mange arbeidsplasser og idrettslag trenger.

Heldigvis finnes en rekke produkter som forenkler denne jobben, alt fra skittentøysekker som henges på flyttbare sekkestativ til skittentøysskap med innkasthull i døren.

Gjør jobben enkel for renholderen ved å velge garderobeskap med heldekkende sokkel eller benstativ som er lette å rengjøre under.

Plasser også avfallsbeholdere og kildesorteringsskap i garderoben for å gjøre det enklere for alle å hjelpe til med å holde det rent og pent.
Skittentøysvogn på hjul til garderoben

7. Når uhellet først er ute

Noen ganger går ikke ting som planlagt, og med en vegghengt førstehjelpstavle kan man raskt gi hjelp når uhellet er ute. Tavlen inneholder ett komplett sett med plaster, forbinding, sårvask og mye mer. Tavlen er godt synlig og tar heller ikke opp unødig plass ettersom den henger på veggen. Perfekt!
Rød førstehjelpstavle

Vi hjelper deg gjerne! 

Trenger du mer informasjon om produktene våre og løsningene vi kan levere? Kontakt oss i dag.

SKAP OG SITTEBENKER TIL GARDEROBEN