Hovedgrunnen til at du bør investere i en god kontorstol er ergonomi

Jobber du på et kontor vil du tilbringe en tredjedel av livet ditt i kontorstolen, det betyr at du over de nærmeste 10 årene vil tilbringe over 17 000 timer i kontorstolen din!

Når du skal kjøpe en ny kontorstol må du tenke ergonomi. Stillesitting og statisk muskelbelastning vil over tid gi deg plager i nakke, rygg og armer.

Vi ønsker derfor å sitte godt og variert for å redusere belastningen på muskler og ledd i den hensikt å forebygge plager forbundet med stillesitting.

Hva gjør en kontorstol ergonomisk?

En ergonomisk designet kontorstol er ment å optimalisere komfort, produktivitet og helse for brukeren.

For å gjøre det enkelt kan vi si at flere innstillingsmuligheter gjør stolen mer ergonomisk:

Enkle ergonomiske kontorstoler gir deg mulighet til å justere setehøyden og har typisk en ryggstøtte med støtte for korsryggen og vippemekanisme.

Bruker du noen tusenlapper ekstra får du en kontorstol som har regulerbar setedybde og rygghøyde. Du vil da også få en stol som du kan regulere ryggstøttens vippemotstand og kanskje til og med får du mulighet til å vippe på sete. Ikke minst får du en stol av god kvalitet der stoff og fasong holder seg over tid.

Ergonomi kommer i både form og funksjon

Årsaken til «sitteplager» hos kontorarbeidere kommer av stillesitting, statiske muskelbelastninger og dårlig sittestilling.

Sitter du lenge rett opp og ned vil du oppleve at det er umulig å ikke synke litt sammen. Du blir da sittende krombøyd og fremoverlent over tastaturet, med overbelastede muskler i nakke og rygg som resultat.


Stolryggen skal støtte og fremme bevegelse

En ergonomisk stolrygg støtter opp under ryggens naturlige svai og forebygger vond rygg ved å fremme en sittestilling som gir mindre press på ryggraden. Er stolryggen i tillegg avsmalnet sitter du mindre statisk og får mer bevegelsesfrihet for armer og skuldre. 

Med en stolrygg som gir deg mulighet til å lene deg tilbake avlaster du ikke bare ryggraden din, du fremmer og sirkulasjonen ved at du åpner opp vinkelen mellom ben og overkropp. Det er her en fordel å velge en stolrygg med justerbar motstand som naturlig følger bevegelsene dine uavhengig av hvor mye du veier. 

Og så har du en stol som kontorstolen Belmont med fleksibel stolrygg som tilpasser seg retningen du lener deg i – bakover, fremover eller til siden. Noe uvant, men en stol som vi ser blir en favoritt blant mange.
Kontorstol med bevegelig rygg
Kontorstol BELMONT
7 695,-
Kontorstol med høy avsmalnet rygg
Kontorstol LANCASTER
5 695,-

Stolsete skal være fast, men behagelig

Stolsete skal være fast, men behagelig å sitte på. Sitter du hele arbeidsdagen må du ha et stolsete som du sitter komfortabelt på i 8 timer, minst!

Har stolen et sete som lar deg vippe fremover får du mulighet til å variere sittestillingen med en mer fremoverlent sittestilling der musklene må arbeide for å holde kroppen oppe. Hvis du husker på å trekke tastaturet til deg, retter deg opp i ryggen og har skjermen sånn at du ser litt ned på den, er dette en sittestilling som kan hjelpe deg med å forebygge en dårlig kroppsholdning. 

Et frikoblet sete gir deg og mulighet til å strekke deg skikkelig ut når du lener deg bakover. Du åpner da opp hoften og fremmer sirkulasjon til benene dine.

Nakkestøtten lar nakkemusklene slappe av

Sitter du lenge av gangen er det godt å kunne lene seg tilbake for å variere sittestillingen. Med en justerbar nakkestøtte kan du justere nakkestøtten etter høyden din, og la nakke- og halsmuskulatur hvile under lange arbeidsøkter.
Justerbar nakkestøtte, kontorstol

Hva med en ergonomisk kontorstol uten rygg?

Selv ergonomiske kontorstoler med alt du kan tenke deg av innstillingsmuligheter kan bare avlaste kroppen og hemme utviklingen av sitteskader, de kan aldri gjøre noe med det faktum at kroppen er laget for å bevege seg.

Kroppen trenger bevegelse for å få biokjemien til å fungere skikkelig. Når vi blir stillesittende time etter time og dag etter dag, går mye galt.

På en balansestol sitter du med lårene pekende nedover med hoftene i en åpen stilling. Det gir bedre sirkulasjon og gir musklene tilbake kontrollen over kroppsholdningen. 
Sadelstol uten rygg
Sadelstol EPSOM
7 995,-
Kontorstol uten rygg
Balansestol BACK APP
7 195,-
Hvis du bruker mye tid stillesittende ved skrivebordet, er en balansestol en verdifull investering som kan bidra til å forbedre din generelle helse og velvære.

Kjernemuskelaturen styrkes og sitteplager som vond rygg og nakke blir ofte bedre når du varierer sittestilling og bytter ut kontorstolen med en balansestol noen timer hver dag.

Velg kontorstolen som passer ditt bruk

Tenk ergonomi uansett om du skal ha en enkel stol å sitte på noen få timer om dagen eller du skal sitte 12 timer i et kontrollrom. Her er tre favoritter:

Mye for pengene

Kontorstolen MILTON er en prisgunstig kontorstol med ergonomisk nettingrygg og instillingsmuligheter som gir deg mulighet til å variere arbeidsstillingen i løpet av arbeidsdagen.
Prisgunstig ergonomisk kontorstol
Kontorstol bestselger

Bestselgeren

Kontorstolen STIRLING er en klassisk kontorstol med god støtte og komfort. Perfekt for deg som sitter hele dagen.

Det lille ekstra

Kontorstolen WATFORD er en ergonomisk kontorstol med høy rygg og nakkestøtte som gir deg veldig mye for pengene. Her får du utmerket sittekomfort kombinert med fint design og gode innstillingsmuligheter.
Svart kontorstol for de virkelig kresne

Toppmodellen

Kontorstolen RAMSEY er for deg som stiller de høyeste krav til komfort og slitestyrke. Dette er en stol som du ellers bare finner i førerhus og kontrollrom.

Hold deg i bevegelse

Med en god ergonomisk kontorstol har du gode forutsetninger for å forebygge sitteplager. Men prøv allikevel å holde deg litt i bevegelse, reis deg, gå rundt og strekk på deg. Hvis du får det til minst én gang i timen, eller oftere, vil det gjøre en stor forskjell.

Det kan og være lurt å bruke en fotstøtte for å ha noe å sparke imot og skape variasjon i beinstillingen.

 

Sitter du godt jobber du godt!

Ergonomiske kontorstoler