Enkle grep for å holde deg i form når du jobber hjemmefra

Nå som mange bedrifter har mulighet til å ha ansatte på hjemmekontor, er det sannsynligvis mange som også vil oppleve å jobbe hjemmefra for første gang. Hjemmekontor kan bety en totalt endring i din daglige rutine, spesielt når man ikke er vant med det.

En av de største utfordringene med hjemmekontor er at det fort blir mindre aktivitet i løpet av arbeidsdagen. Det er viktig for både psykisk og fysisk helse å ha holde på gode rutiner med bevegelse i hverdagen.

Her er noen enkle metoder for å holde deg aktiv – selv når du jobber hjemmefra.

Gjør noen lette øvelser

Lag deg en mer aktiv hverdag med noen enkle grep - det viktigste er at du setter av litt tid i løpet av dagen. Begynn morgen med noen stjernehopp eller en runde tøy-og strekkeøvelser før du starter arbeidsdagen. Reis deg opp og ned av stolen ti ganger eller gjør noen mer anstrengende aktiviteter som knebøy og armhevinger. Sett opp en rutine der du husker å ta noen fem-minutters avbrekk fra jobben, og spre dette utover dagen.

Meld deg på en online treningstime eller se en treningsvideo
Bruk internett som inspirasjon! På YouTube finner du alt fra rolig yoga til høy puls-økter som får hele kroppen i gang. På nettet finnes det også en rekke online kurs lett tilgjengelig om både trening og kosthold, og er en fin måte motivere deg selv til å ha en mer aktiv hverdag.

Få inn en rutine med å følge en treningsvideo i lunsjpausen eller etter jobb. Dusjen er aldri langt unna, slik at du kan ta en kjapp forfriskende dusj etter en kort økt. Med mindre du sitter i et videomøte, er det heller ingen som ser at du bruker treningstøy mens du jobber!

 

Kom deg på sykkelen
Med en trimsykkel hjemme kan du enkelt ta noen pauser fra arbeidet, og få litt sving på hjertepumpa. Korte høyintensitets aktiviteter vil øke pulsen og forbrenningen. Kanskje kan du også bruke trimsykkelen eller kontorsykkelen samtidig som du jobber? Multitask med litt lett tråkking mens du sitter på telefonen, leser eller svarer på e-post. For selv lavt tempo er med på å øke blodsirkulasjonen og styrker ben-muskulaturen, samtidig som det har en positiv effekt på blodtrykk og blodsukkeret i kroppen.

  • Se vårt utvalg av aktiv stoler som holder kroppen naturlig i bevegelse.

Bruk bena mens du jobber
Gå deg noen turer rundt i huset i faste intervaller, eller lage deg noen morsomme spilleregler. En enkel regel kan være at du skal gå mens du snakker i telefonen eller scroller på sosiale medier. Med en skritteller kan du sette deg daglige mål for antall skritt, og kanskje til og med konkurrere med andre om å nå flest mulige skritt pr. dag. Hvis du har trapper i boligen, kan du ta noen ekstra turer opp og ned i selvvalgt tempo.

En populær nyhet hos oss er kontormøllen som vist på bildet under. Den er lett å flytte, brettes sammen og er stille under bruk.

Å ta noen korte pauser for å få kroppen i aktivitet samt øke hjerterytmen, er ikke bare godt for din fysiske helse men det kan også øke fokuseringsevnen. Bevegelse stimulerer hjernen og gjør deg mer våken og opplagt, senker stressnivået og gir deg mer energi.

 


 

Trenger du inspirasjon til hvordan du kan skape det perfekte hjemmekontoret?