Vi hjalp Lagerservice med å optimalisere sitt 3PL-lager

Vi hjalp Lagerservice med å optimalisere sitt 3PL-lager

«Hvordan gjør man noe som allerede er veldig bra, enda bedre?». Det spørsmålet stilte Lagerservice i Nässjö seg, når de fikk mulighet til å skape et helt nytt 3PL-lager fra bunn. At vi i AJ Produkter ble valgt til å bidra med den optimale lagerinnredningen tar vi som et kompliment – både for våre lagerprodukter og på vår service. 

Kundetilpassede logistikkløsninger

Lagerservice i Nässjö jobber med tredjepartslogistikk og tilbyr smidige løsninger for kunder med vareintensiv logistikkflyt. Med sin strategiske beliggenhet i Nässjö, midt mellom Stockholm, Gøteborg og Malmö, når de raskt ut til mer enn 7 millioner mennesker innenfor en radius på rundt 30 mil. 

– Målet er å tilby en mest mulig effektiv logistikkløsning basert på hvert enkelt kundebehov, sier Andreas Hagejärd, administrerende direktør og medeier. Og siden kundene er av ulik størrelse og fra ulike bransjer, har fleksibilitet alltid vært en del av vårt DNA. 

Ett helt nytt lager 

Lagerservice hadde videreutviklet tilbudet i én eiendom siden starten av 1984. Men tidlig i 2020 spurte et naboselskap om de kunne tenke seg å flytte for å frigjøre plass til selskapets ekspansjon. Svaret var JA, og det ble inngått en avtale som ga Lagerservice sjansen til å designe og bygge en ny logistikkeiendom noen hundre meter unna med yttermål 254 x 118 meter. 

– Vi har alltid strebet etter å være det opplagte valget innen 3PL-logistikk, sier Andreas. Og når vi nå fikk muligheten til å lage et helt nytt lager fra bunnen av, kunne vi bruker vår lange erfaring med hva som fungerer til å skape enda bedre logistikkløsninger for våre kunder. 

Person som sitter ved datamaskinen sin

Krav om kvalitet og fleksibilitet

Andreas og de andre fungerte som utviklere selv og var ansvarlig for alle innkjøp. Og ambisjonene var høye, både med bygget og innredningen. Når det gjelder sistnevnte ble pallereolmarkedet skannet, deretter ble det skrevet en kravspesifikasjon vedrørende fleksibilitet, kvalitet, miljø, sertifisering og dokumentert erfaring. Mange leverandører følte seg aktuelle, men ifølge Andreas var det aldri noe tvil:

– AJ Produkter gjorde et godt inntrykk fra første stund med sin kunnskap, store engasjement og brede produktspekter. Siden de også kunne ta ansvar for helheten, ble valget enkelt til slutt. 

Pallereol Ultimate ble satt på prøve

Prosjektet ble en utviklingsreise. Lagerservice ønsket å optimalisere hver del av lageret i henhold til kundenes behov, noe som satte fleksibiliteten til vår pallereol Ultimate på prøve. Teamet fra AJ Produkter måtte beregne, tenge og produsere utallige ulike varianter av støttebjelker for å tilpasse de ulike seksjonene til hver enkelt kunde. For å imøtekomme brannsikringskrav for visse typer gods, introduserte vi også et sprinkelanlegg gjennom 30 % av pallereolene. 

Ved tydelige 3D-tegninger viste vi kontinuerlig hvordan de ulike seksjonene ville bli seende ut. Og vår helhetsløsning inkluderte også planlegging, kontakt med andre aktører, levering og montering. 

En helhetligløsning med bra resultat

Det nye logistikksenteret stod ferdig i slutten av 2022 og rommer nå over 31 000 pallereoler i flere ulike konfigurasjoner. I tillegg har vi levert 3000 linære meter med lagerhyller til plukklageret på mesaninen, kollisjonsvern og andre sikkerhetsprodukter, etiketter og merking, og møbler til det nye kontoret. En totalløsning hvor kvaliteten og bredden i vårt lagersortiment samarbeidet med tjenesten fra vårt team av lagereksperter til et vellykket sluttresultat.

– Vi er veldig fornøyd med samarbeidet og resultatet. Det som var bra, har blitt enda bedre. Nå har vi alle forutsetninger for å tilfredsstille våre kunder og nå våre mål i mange år fremover, avslutter Andreas. 


Vi i AJ Produkter takker for tilliten og samarbeidet – og ønsker Servicelageret LYKKE TIL!

Se hele vårt produktutvalg innen Lager og Verksted

Få hjelp av våre innredningseksperter!

I AJ Produkter er vi alltid der for å hjelpe deg med innredningsløsninger tilpasset behovene som bedriften din har. Kontakt oss dersom du lurer på hvilket stoff du skal velge, du trenger inspirasjon eller vil se hvilke alternativer som kan passe lokalene dine best. Vi viser deg mulighetene!
Sektor
Din meldingVedlegg
Ved å sende henvendelsen bekrefter jeg samtidig at jeg har lest personvernerklæringen.

Få nyheter og inspirerende artikler rett i innboksen!

Vil du lese om produktnyheter og få våre beste tips til hvordan du kan gjøre arbeidsplassen din litt bedre? Meld deg på vårt nyhetsbrev og vær først til å motta våre beste tips, inspirerende artikler og tilbud - helt gratis!
Vennligst vent...
*Ved å melde meg på nyhetsbrevet bekrefter jeg samtidig å ha lest personvernerklæringen.