Kreative løsninger bak fremgangsrik whiskey

I Bjärtrå ligger verdens nordligste whiskeydestilleri: Box Destilleri. De gode omtalene har haglet over bedriften siden oppstarten, og produksjonen går på høygir.
Box Destilleri har i lang tid vært en del av den svenske industrihistorien. Navnet Box stammer fra tiden da Norrlands skoger, malm og vannkraft bygde Sverige.

Idéen om å produsere whiskey i Box' gamle kraftverk oppsto i 2004, da det ble oppdaget at bygningen egnet seg veldig godt til whiskeyproduksjon. I dag produserer Box Destilleri seks dager i uken og produserer 100.000 liter ren alkohol årlig, noe som gjør bedriften til et nokså stort destilleri.
Jeg har ikke sett denne løsningen noen andre steder i whiskeyindustrien.
Roger Melander


Lidenskap og fokus på detaljer

- Jeg tror at vi har lykkes fordi vi har et veldig godt miljø her oppe, vi er svært nøye med detaljene og med prosessene våre og råvarene, konstanterer Roger Melander som er destillerisjef.

Selv jobber han 16 timer per dag, syv dager i uken og er lidenskapelig opptatt av whiskey. Tidligere drev han et entreprenørfirma, og bakgrunnen som maskiningeniør gjør at han stadig funderer på hvordan de perfekte tilvirkningsfasilitetene kan se ut.

En del av utviklingen er de nye spesialproduserte pallereolene for å lagre fat som AJ Produkter har levert. Inspirasjonen kom fra en spansk Sherry-produsent.


Spesiallagde løsninger

Årsaken til at valget av leverandør falt på AJ Produkter var en kombinasjon av pris og leveringssikkerhet.

- Box Destilleri er en spennende kunde med en annerledes virksomhet enn det vi er vant til. Dessuten har dette prosjektet krevd spesialløsninger, hvilket alltid er utfordrende og gjør prosjektet mer stimulerende, sier Alex Vaarala som er kundeansvarlig hos AJ Produkter.

- Å løse Box Destilleris unike behov for å lagerføre 6000 whiskeyfat var en spennende utfordring. I nært samarbeide med Box Destilleri og våre dyktige produsenter kom vi frem til en unik løsning der AJ Produkter tok seg av alt fra produksjon, levering, installasjon samt befaring.

I slike prosjekter er det viktig å ta utgangspuntk i kundens behov og levere den best tenkelige løsningen, så kunden kan fokusere på sin kjernevirksomhet, oppsummerer Alex.
Løsning for tønner lagret i pallereol
Lagring av tønner i pallereol